Nevjerovatan poraz Knicksa od Phile, težak poraz i za prvaka

NBA liga

Nevjerovatan poraz Knicksa od Phile, težak poraz i za prvaka

M. Šljivak

Šest utakmica NBA lige odigrano je u noći sa srijede na četvrtak, a najuzbudljivije je bilo u meču Philadelphije i New Yorka, gdje je domaći tim sa zvukom sirene došao do pobjede.

Knicksi su vodili cijelim tijekom meča. Imali su čak 10 poena prednosti na dvije minute prije kraja, no na kraju nisu uspjeli da dođu do trijumfa. Phila je pri rezultatu 97:96 za Knickse imala napad za pobjedu. Nekako je lopta došla do TJ-ja McConnella, koji pogađa za erupciju oduševljenja u dvorani.

Nije gostima pomoglo ni 28 poena Carmela Anthonyja, te 25 poena Derricka Rosea, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Joel Embiid s 21 poenom i 14 skokova.

Aktuelni prvaci Cleveland Cavaliersi poraženi su na gostovanju kod Portlanda rezultatom 102:86.

Nezaustavljivi po Cavse bili su CJ McCollum sa 27 i Allan Crabbe sa 24 poena, dok je kod Clevelanda LeBron James ubacio 20 poena uz 11 skokova.

Novi triple-double upisao je Russell Westbrook. On je ubacio 24 poena uz 13 skokova i 12 asistencija u pobjedi Oklahome nad Memphisom 103:95.

Pobjede su sinoć još upisali Boston, Minnesota i Los Angeles Clippersima.

NBA liga:

Philadelphia - New York 98:97

Boston - Washington 117:108

Minnesota - Houston 119:105

Oklahoma - Memphis 103:95

LA Clippers - Orlando 105:96

Portland - Cleveland 102:86

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi