Nevjerovatan poraz Valencije u Bambergu
Foto: EPA

Euroliga, 9. kolo

Nevjerovatan poraz Valencije u Bambergu

M. Šljivak

Košarkaši Valencije na nevjerovatan način su poraženi u 9. kolu Eurolige na gostovanju u Bambergu od Brose Basketsa rezultatom 83:82.

Samo u uvodnim minutama meča domaći košarkaši su imali prednost. U dva navrata su imali plus pet, ali je ostatak meč u potpunosti pripao prvaku Španije, no to im na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu.

Do kraja prve dionice Valencia je preokrenula rezultat i nakon ovog dijela igre imali su tri poena prednosti, 20:23.

Ostatak meča protekao je u vodstvu španskog tima. Na poluvrijeme su otišli sa plus šest (41:47), da bi većim dijelom drugog poluvremena prednost bila dvocifrena.

Međutim, dozvolili su gosti Bambergu da se vrati u meč. Odličnom igrom u poenima Rubita na 15 sekundi do kraja dolaze na samo minus jedan, 80:81 i susret je bio potpun otvoren.

San Emeterio potom pogađa jedno bacanje, da bi na drugoj strani Hickman izborio tri bacanja i sva tri je pogodio za prednost 83:82.

San Emeterio je potom imao šut za pobjedu, ali je promašio i Valencia je doživjela nevjerovatan poraz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ricky Hickman je sa 26 poena vodio domaće do trijumfa, dok je kod gostiju Erick Green ubacio 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi