Nevjerovatan preokret Bullsa u Miamiju, rekord Curryja

NBA

Nevjerovatan preokret Bullsa u Miamiju, rekord Curryja

M. Šljivak

Dvije utakmice NBA lige odigrane su sinoć, a pobjede su ostvarile ekipe Chicago Bullsa i Golden State Warriorsa.

Bullsi su slavili u Miamiju protiv Heata 89:78 i to nakon fantastičnog preokreta.

Domaći košarkaši su u prvom poluvremenu razbili Bullse, koji su izgledali nemoćno, pa je Heat nakon prvog dijela imao 19 poena prednosti 51:33.

Međutim, treće dionica donosi pravu katastrofu Miamija. Limitirali su ih Bullsi na samo osam poena (33:8). Jednostavno Heat nije mogao da dođe do koša, te je tim iz Chicaga došao do vodstva nakon tri četvrtine igre, 65:59.

Bez većih problema je zatim Chicago priveo meč kraju. Nisu uspjeli domaći košarkaši da ugroze vodstvo gostiju, koji zasluženo slave pobjedu.

Pau Gasol je predvodio Bullse sa double-double učinkom od 16 poena i 15 skokova, dok je kod Heata Hassan Whiteside uz 19 poena imao i 16 skokova.

Fantastični Stephen Curry vodio je Golden State Warriorse do pobjede na domaćem parketu protiv Portland Trail Blazersa (116:105).

Zanimljiv meč su odigrali ovi timovi. Međutim, u ključnim trenucima susreta Warriorsi uspijevaju prelomiti susret u svoju korist, te su stigli do 64 pobjede u sezoni.

Stephen Curry je s 45 poena predvodio Golden State. Sjajni šuter je pogodio osam trojki, te je srušio rekord po broju trojki u jednoj NBA sezoni. Sada ih ima 276 i prestigao je legendarnog šuter Raya Allena, koji je u sezoni 2005/2006 u dresu Seattle SuperSonicsa imao 269 trojki.

Klay Thompson je za Warriorse dodao 26, a najefikasniji kod Blazersa bio je LaMarcus Aldridge sa 27 poena.

NBA, četvrtak:

Miami - Chicago 78:89
Golden State - Portland 116:105

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.