Nevjerovatan preokret Panathinaikosa u velikom derbiju
Foto: EPA

Zeleni slavili protiv Olympiakosa

Nevjerovatan preokret Panathinaikosa u velikom derbiju

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa pobijedili su kao gosti Olympiakos u Pireju rezultatom 71:68 u najvećem derbiju grčke košarke.

Prva četvrtina donijela je jaku odbranu s obje strane. Igralo se većim dijelom koš za koš, a nakon deset minuta igre Olympiakos je imao poen prednosti, 16:15.

Većim dijelom druge dionice crveno-bijeli su imali prednost. Pao je s vremena na vrijeme uspijevao da dođe do vodstva, ali je boljom završnicom prvog dijela Olympiakos otišao na plus četiri, 40:36.

Panathinaikos međutim nije dopustio da se ekipa iz Pireja previše odvoji. Oni su kontrolisali igru tokom trećeg perioda, ali je Olympiakos i dalje imao vodstvo nakon 30 minuta igre, 54:52.

Imali su domaći košarkaši i devet poena prednosti tokom posljednje dionice. Činilo se kako je Olympiakos prelomio meč, ali Zeleni se nisu predavali i uspjeli su doći do velikog preokreta.

U posljednjih pet minuta Olympiakos je ubacio samo tri poena. Pao je na drugoj strani pogađao gotovo sve i na kraju je došao do pobjede u velikom derbiju.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Nick Calathes je vodio Pao do pobjede sa 14 poena, Gist i Rivers su dodali po 13, a kod domaćeg tima je najefikasniji bio McLean sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi