Nevjerovatan šut: Samo Durant može pogoditi nemoguće

Fantastičan koš Duranta

Nevjerovatan šut: Samo Durant može pogoditi nemoguće

M. Šljivak

Memphis je sinoć iznenadio Oklahomu u Chesapeake Energy Areni pobjedom nakon produžetka 111:105.

Pobjednik ovog susreta je mogao biti poznat i mnogo ranije, ali dres Oklahome nosi veliki Kevin Durant, koji je i sinoć briljirao s 36 poena i 11 skokova. 

Na samo 13 sekundi do kraja, Memphis je imao pet poena prednosti 98:93, a Oklahoma je tražila poene koji bi ih vratili u meč. Dobili su domaći košarkaši i više od poena. Grizzliesi su dobrom odbranom onemogućili sigurne poene za Oklahomu, ali se za velika uzbuđenja pobrinuo Kevin Durant.

Iz gotovo nemoguće situacije, u padu, pogodio je trojku preko Marca Gasola, a španskom košarkašu je dosuđen i faul, te je Durant postigao četiri poena za neizvjesnu završnicu susreta. 

Memphis je na kraju slavio nakon produžetka, ali su poeni Duranta obilježili ovu fantastičnu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.