Nevjerovatna partija Savanovića, sjajan i Đedović

Bayern slavio

Nevjerovatna partija Savanovića, sjajan i Đedović

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna savladali su večeras na gostovanju Dijon 84:74 u susretu 4. kola grupe K Eurocupa.

Odigrao je tim Svetislava Pešića sjajan meč i na kraju su zasluženo stigli do nove pobjede.

Bayern je serijom od 9:0 ušao u meč. Imali su zatim dvocifrenu prednost sve do finiša prve dionice kada je ipak Dijon uspio da se potpuno vrati u meč. Nakon 10 minuta igre bilo je samo pet razlike za Bavarce, 24:19.

Vodio je Bayern cijelim tijekom druge dionice. Duško Savanović i Nihad Đedović su bili nezaustavljivi, pa je u jednom trenutku Bayern ponovo imao 12 poena prednosti (43:31). 

Međutim, ponovo je Dijom odigrao bolju završnicu. Uspjeli su se ponovo vratiti u meč, te se na odmor odlazi vodstvom Bayerna od četiri razlike, 45:41.

Duško Savanović je u trećoj dionici ponovo dominirao. Bayern je podizao prednost, pa se u završnu četvrtinu ušlo sa 16 poena prednosti za njemački tim, 65:49.

Bez većih problema je Bayern zadržao vodstvo u posljednjih deset minuta, te su stigli i do četvrte pobjede u Top 32 fazi.

Duško Savanović je odigrao maestralan meč. Ubacio je 29 poena uz sedam skokova, a odličan je bio i Nihad Đedović sa 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.