Foto: Screenshot

Avery Bradley u zadnjim sekundama za pobjedu Bostona

Nevjerovatna trojka Bradleyja za šok u Clevelandu

Boston Celticsi su na fantastičan način uspjeli da zabilježe prvu pobjedu u finalu Istoka protiv Cleveland Cavaliersa i na taj način smanje na 2:1 u seriji.

Gosti iz Bostona su slavili rezultatom 111:108, ali se polovinom treće četvrtine nije dalo naslutiti da će upravo Celticsi doći do pobjede. Cavsi su u tim trenucima imali i 21 poen prednosti, da bi potom uslijedio šokantan povratak ekipe Bostona.

Boston već na početku zadnjeg perioda ima samo pet poena zaostatka, dok na pola četvrte četvrtine dolaze do poravnanja.

Marcus Smart igra odlično, a Kelly Olynyk svojim koševima Celticsima donosi i prvo vodstvo na utakmici.

Ipak junak Bostona je Avery Bradley, koji pri rezultatu 108:108 u zadnjim trenucima utakmice pogađa trojku i donosi pobjedu svojoj ekipi.

Avery upućuje šut tri sekunde prije kraja, ali lopta nekoliko puta odskače od obruč i na kraju ulazi u koš za muk u dvorani. Lopta koja je "skakutala" po obruču je dodatno potrošila vrijeme pa je nakon ovih poena preostala svega jedna desetinka da se igra, što, naravno, nije bilo dovoljno da Cavsi pokušaju uputiti šut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije