Nevjerovatni Buddy Hield odveo Oklahomu na Final Four

37 poena Hielda

Nevjerovatni Buddy Hield odveo Oklahomu na Final Four

M. Šljivak

Univerzitet Oklahoma plasirao se na završni NCAA turnir. Soonersi su večeras pobijedili Oregon  rezultatom 80:68 uz nevjerovatnu partiju Buddyja Hielda.

Već u prvom poluvremenu Oklahoma je praktički riješila pitanje pobjednika. Nezaustavljiv je bio Buddy Hield, koji je rešetao koš Oregona šutem za tri poena.

Na poluvrijeme su Soonersi otišli sa 18 poena prednosti (48:30), a u nastavku su mirnom igrom uspjeli da sačuvaju prednost i da dođu do pobjede, koja ih vodi na Final Four NCAA lige.

Vjerovatno buduća NBA zvijezda Buddy Hield je odigrao vrhunski meč. Ubacio je 37 poena, dok je kod Ducksa Elgin Cook ubacio 24.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije