Nevjerovatni Nurkić rekordom karijere demolirao bivši tim

33 poena i 16 skokova

Nevjerovatni Nurkić rekordom karijere demolirao bivši tim

M. Šljivak

Najbolju partiju karijere odigrao je sinoć Jusuf Nurkić protiv nekadašnjeg tima Denver Nuggetsa.

Portland Trail Blazersi su u bici za doigravanje na svom terenu pobijedili Nuggetse 122:113, a Nurkić je odigrao vrhunsku partiju u ovom meču.

Potpuno nezaustavljiv bio je bh. centar po nekadašnje saigrače. Na parketu je proveo ukupno 33 minute i za to vrijeme je ostvario rekord karijere sa 33 ubačena poena.

Nije to bilo sve. Nurkić je imao samo tri promašaja iz igre uz šut (12 od 15), a poenterskom učinku je dodao još 16 skookova, tri blokade i dvije asistencije.

Zaista fenomenalnu noć Nurkića ispratio je i CJ McCollum, koji je meč završio sa 39 poena, dok je Damian Lillard dodao 19.

Ovom pobjedom Trail Blazersi su sada u velikoj prednosti nad Nuggetsima u borbi za plasman u doigravanje, a kako igraju ne treba čuditi da ćemo ih tamo i vidjeti.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi