Nevjerovatni Printezis uništio Khimky, veliki kiks Reala

Euroliga

Nevjerovatni Printezis uništio Khimky, veliki kiks Reala

Večerašnjim utakmicama okončano je 6. kolo TOP 16 faze Eurolige u grupama E i F.

Real Madrid je pred svojim navijačima doživio prilično šokantan poraz od Laboral Kutxe rezultatom 77:68. Madriđani su tako doveli u pitanje plasman među osam najboljih ekipa Evrope, obzirom da im je ovo bio već treći poraz u grupi.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Causer sa 15 i Blažič sa 13 poena, dok Realu nije pomogao ni raspoloženi Rodriguez sa 18 poena.

Olympiakos je rezultatom 89:77 savladao Khimky i tako stigao do svoje treće pobjede u grupi F. Utakmica je većim dijelom proticala u rezultatskom egalu, ali je u posljednjoj četvrtini domaći tim odigrao mnogo bolje i na kraju upisao važan trijumf.

Ubjedljivo prvo ime utakmice bio je fenomenalni Georgios Printezis, koji je za 27 minuta na terenu postigao 30 poena, čemu je dodao 9 skokova i isto toliko asistencija. Spanoulis je postigao 14 poena, koliko i Rice na drugoj strani.

Fenerbahče je u turskom derbiju kao gost slavio protiv Efesa rezultatom 77:73. Udoh i Bogdanović su sa po 15 poena bili najefikasniji igrači pobjedničkog tima, dok su isto toliko poena u redovima Efesa ubacili Šarić i Osman.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi