Nevjerovatni Thomas vodio Celticse do pobjede
Foto: EPA

Boston nakon produžetka slavio protiv Wizardsa

Nevjerovatni Thomas vodio Celticse do pobjede

Boston Celticsi su u fantastičnoj utakmici protiv Washington Wizardsa došli do 2:0 u play-off seriji. Celticsi su predvođeni sjajnim Thomasom nakon produžetka slavili reultatom 129:119.

Utakmicu u Boston Gardenu je oblježilo nekoliko velikih serija obje ekipe. Početak utakmice je pripao gostima iz Washingtona, koji su već u prvoj četvrtini uspjeli postići 42 poena, i ovaj period igre završiti sa plus 13. Dvocifrenu razliku, Wizardsi su zadržavali i početkom drogog perioda, međutim onda Boston ubrzava ritam i velikom serijom dolazi i do minimalnog vodstva. Wizardsi ipak uspijevaju vratiti prednost i na poluvrijeme otići pri rezultatu 67:64.

I početak drugog poluvremena pripada Wizardsima koji u prvoj polovini treće četvrtine stižu i do plus 14, međutim Boston se ponovo vraća u igru, a Isaiah Thomas sjajno igra u zadnjoj dionici, u kojoj u jednom momentu Celticsi i preuzimaju prednost. Wizardsi ponovo vode pred sami kraj utakmice, ali Rozier minutu i pol prije kraja trojkom poravnava na 110:110. Otto Porter ubrzo uzvraća, ali Thomas slobodnim bacanjima donosi poravnanje. U zadnjem napadu u regularnom dijelu utakmice i Beal i Wall imaju šut za pobjedu, ali ne pogađaju pa je susret otišao u produžetke.

U pordužetku potpuna dominacija Bostona i sjajnog Thomasa. Wizardsi u dodatnom vremenu uspijevaju postići svega pet poena, pa je Boston na kraju slavio 129:119.

Boston je do pobjede predvodio sjajni Isaiah Thomas koji je samo u zadnjoj četvrtini i produžetku postigao 29 poena, dok su Wizardsi za to vrijeme uspjeli ubaciti samo jedan više. Thomas je susret završio sa 53 poena i po četiri skoka i asistencije. Horford je dodao 15 poena i 12 skokova, dok su Crowder i Bradley postigli po 14 poena.

U ekipi Washingtona fantastičan je bio John Wall koji je upisao 40 poena, tri skoka i čak 13 asistencija. Morris je dodao 16, a Bredley Beal i Marcin Gortat po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi