Nevjerovatno: Hrvati slavili sa 103 poena razlike
Foto: Screenshot

Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina

Nevjerovatno: Hrvati slavili sa 103 poena razlike

Hrvatska U20 košarkaška reprezentacija učestvuje na Evropskom prvenstu divizije B u Rumuniji.

Mladi hrvatski košarkaši su grupnu fazu završili sa pet pobjeda, a današnja nad reprezentacijom Moldavije je zaista nevjerovatna.

Naime, Hrvati su slavili sa čak 103 poena razlike. Utakmica je završena rezultatom 150:47, a Moldavci su se, tu i tamo, "držali" u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 33:20 za Hrvatsku, da bi u drugoj uslijedio debakl Moldavaca. Hrvatska je ovaj period riješila sa nevjerovatnih 48 poena razlike, rezultatom 52:4. 

I u trećoj četvrtini Hrvati demonstriraju silu, pa ovaj period dobijaju sa 33 poena ralike, dok četvrti završava rezultatom 21:12 u korist reprezentacije Hrvatske.

Mlada reprezentacija Hrvatske će u četvrtfinalu odmjeriti snage sa Gruzijom, a ovaj susret je na rasporedu u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi