New York Knicksi dolaze u Evropu
Foto: EPA

NBA utakmica u Londonu

New York Knicksi dolaze u Evropu

E. Škorić

Iz vodstva NBA lige potvrđeno je kako će se po jedna utakmica regularnog dijela sezone odigrati u Mexico Cityju i Londonu.

Houston Rocketsi i Minnesota Timberwolvesi će 12. oktobra igrati u Mexico City Areni, dok će duel Milwaukee Bucksa i New York Knicska biti odigran u londonskoj O2 Areni 15. januara naredne godine.

Brookly Nets, Cleveland Cavaliers, Miami Heat, Sacramento Kings i San Antonio Spurs igrat će niz pripremnih utakmica u Brazilu, Kini, Njemačkoj i Turskoj.

"Ovim želimo još više približiti NBA brojnim navijačima u Evropi i Latinskoj Americi", rekao je Adam Silver, prvi čovjek NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.