New York otpustio Woodsona s mjesta trenera

New York otpustio Woodsona s mjesta trenera

Uprava New York Knicksa uručila je otkaz cijelom stručnom štabu na čelu s prvim trenerom Mikeom Woodsonom.

"Imam mnogo poštovanja prema Woodsonu i njegovom štabu. Imali su tešku sezonu, i ne treba jednog čovjeka kriviti za neuspjeh, ali vrijeme je došlo za promjene unutar franšize, pošto polazimo u novo putovanje i izgradnju nove ekipe", izjavio je predsjednik kluba Phil Jackson.

Woodson je imao još godinu dana ugovora s klubom iz New Yorka, ali je otpušten zbog slabog rezultata ove sezone. Knicksi su u Istočnoj konferenciji zauzeli 9. mjesto s omjerom 37-45. 

Mike Woodson je trenersku karijeru gradio kao asistent u Milwaukeeju, Clevelandu, Philadelphiji i Detroitu, s kojim je 2004. osvojio naslov NBA prvaka, a onda je dobio priliku samostalno voditi Atlantu.

U Atlanti je ostao punih šest godina i pod njegovim vodstvom su Hawksi igrali dosta dobro. Nakon Atlante, u sezoni 2011/2012, radio je kao asistent Mikeu D'Antoniju u Knicksima, a posljednje dvije sezone je bio prvi trener kluba iz Madison Squere Gardena.

Kao najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika spominje se nekadašnji bek Chicago Bullsa iz njihovih najboljih dana Steve Kerr. Kerr je igrao kada je Phil Jackson bio trener Bullsa, pa mnogi zbog toga daju najveće šanse neiskusnom Kerru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.