New York siguran protiv Detroita, DeRozan predvodio Toronto

NBA liga

New York siguran protiv Detroita, DeRozan predvodio Toronto

D. Rakanović

New York Knicksi su večeras u svom Madison Square Gardenu savladali Detroit Pistonse rezultatom 109:95.

Utakmica je prelomljena sredinom treće četvrtine, kada Knicksi dolaze do maksimalnih 20 poena prednosti, a do kraja utakmice su bez problema sačuvali stečenu prednost. 

Derrick Rose predvodio je Knickse do pobjede sa 27 poena, uz četiri skoka i šest asistencija. Kristaps Porzingis ga je pratio sa 25 poena i osam skokova, dok je oporavljeni Carmelo Anthony ubacio 21 poen.

U sastavu Detroita se istakao Marcus Morris sa 20, dok je Ish Smith dodao 15 poena.

Toronto Raptorsi na krilima DeMara DeRozana slavili su na domaćem parketu protiv Orlando Magica rezultatom 131:112. 

Orlando se dobro držao samo tokom prve četvrtine, da bi u drugoj domaćini otišli na 15 poena prednosti i praktično je tada utakmica riješena. Do kraja utakmice Toronto nije popuštao pa je slavio ubjedljivu pobjedu. 

Toronto je do pobjede vodio DeRozan sa 36 postignutih poena. Jonas Valanciunas je postigao 17 poena i devet skokova, a Norman Powell je dodao 16 poena. 

U sastavu Orlanda istakao se Elfrid Payton sa 22 poena i devet asistencija. Evan Fournier je dodao 20 poena, a Terrence Ross 17.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi