Nezadrživi Conley srušio prvaka, Dallas ubjedljiv

Cleveland bez Jamesa poražen

Nezadrživi Conley srušio prvaka, Dallas ubjedljiv

Noć sa utorka na srijedu ponudila je deset okršaja u NBA ligi. 

Cleveland je bez LeBrona Jamesa poražen na gostovanju kod Atlante rezultatom 109:101. Sa druge strane, za Hawkse nije igrao Al Horford pa je 'show' pripao nekim drugim imenima. Irving je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 35 poena ali je više razloga za slavlje imao Millsap koji je ubacio 26.

Zvijezda večeri dolazi iz Memphisa. Mike Conley imao je fantastičnu noć u kojoj je prvacima ubacio 30 poena ali iz samo 13 šuteva, što je zaista fascinantan skor. San Antonio bez Parkera nije uspio adekvatno odgovoriti domaćim i upisao je poraz 96:87.

Dallas je kod kuće predvođen Ellisom, koji je ubacio 20 poena, ubjedljivo savladao Washington Wizardse rezultatom 114:87 dok je New Orleans tijesno slavio nad Phoenixom sa 110-106. Evans je ubacio 24 poena a Dragić za goste 22.

Sudar prvoplasirane ekipe Zapada i posljednjeplasiranog sa Istoka očekivano je otišao na stranu Golden Statea. Philadelphia je u Oaklandu 'zaleđena' na -40 u susretu laganog karaktera za domaće. Speights je ubacio 23 poena i bio je najefikasniji u pobjedničkom timu dok je sa druge strane Sims predvodio Philadelphiu sa 19.

Portland je protiv Toronta u neizvjesnoj utakmici slavio poslije produžetka. Nakon 87:87 u regularnom dijelu igre, nakon produžetaka je meč okončan pobjedom domaćih 102:97. Portland su predvodili Lillard i Aldridge sa 26 i 23 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Lowry sa 25.

Minnesota je doživjela još jedan poraz, ovoga puta na gostovanju kod Utaha a bilo je 100:94 a Detroit je predvođen sjajnim Meeksom trijumfovao protiv Orlanda rezultatom 109:86. Ovaj igrač ubacio je 34 poena uz čak devet pogođenih trojki iz jedanaest pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.