Nezaustavljivi Calathes srušio Efes u Istanbulu
Foto: EPA

Euroliga, 8. kolo

Nezaustavljivi Calathes srušio Efes u Istanbulu

Anadolu Efes je u Abdi Ipekči Areni ugostio ekipu Panathinaikosa u osmom kolu Eurolige. Ove dvije ekipe su odigrale izuzetno zanimljiv meč, a na kraju su slavili gosti rezultatom 82:81.

Gosti iz Atine su nešto bolje otvorili susret i prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 28:21, da bi u dugoj četvrtini Efes počeo igrati nešto ozbiljnije.

Efes polovinom druge četvrtine stiže i do prvog vodstva na utakmici, ali Panathinaikos brzo vraća prednost.

Na odmor se otišlo prednošću Panathinaikosa od 4 poena, a sličnu prednost su gosti imali i većim tokom treće četvrtine.

Ipak, u zadnjoj četvrtini prava drama. Ekipe su se nekoliko puta smjenjivale u vodstvu. U samom finišu Efes nekoliko puta ima plus dva, ali sjajni Nick Calathes jednostavno nije dozvoljavao domaćima da se "odlijepe", a u posljednjoj minuti pogađa trojku koja je bila dovoljna za pobjedu Panathinaikosa.

Istina, imao je McCollum šut za pobjedu Efesa, ali je zakomplikovao situaciju, pa je na kraju izblokiran.

Panathinaikos je do pobjede vodio fantastični Nick Chalates kojem je nedostajao jedan skok da ostvari tripl-double učinak. On je tako susret završio sa 29 poena, devet skokova i 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Solidne partije u gostujućoj ekipi su pružili i James Gist i Chris Singleton sa po 11 poena.

Kada je u pitanu ekipa Efesa najefikasniji je bio Brock Motum sa 21 ubačenim poenom. McCollum je ubacio 16, dok je Vladimir Štimac dodao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi