Nezaustavljivi Davis, Westbrooku falio skok za tripe-double

NBA liga

Nezaustavljivi Davis, Westbrooku falio skok za tripe-double

E. Škorić

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrana su tri meča NBA lige.

U Madison Square Gardenu New York Knciksi ugostili su New Orleans Pelicanse, koji su na kraju trijumfovali sa 110:96.

Opet je Pelicanse izvukao njihov daleko najbolji igrač Anthony Davis, koji je ubacio 40 poena uz čak 18 skokova. Drugi poslije njega na listi najboljih igrača na meču bio je košarkaš Knicksa Brandon Jenings sa 20 ubačenih peona.

U Chicagu Bullsi nisu uspjeli da se suprostave Oklahomi, koja je slavila sa 109:94. Od samog početka gosti su vodili i Bullsi ni u jednom trenutku nisu uspjeli makar da vrate meču neizvjesnost.

Bilo je u nekim trenucima i 25 razlike za goste, pa možemo konstatovati da su Bullsi na kraju dobro i prošli. Adams je kod gostiju ubacio 22 poena, Russell Westbrook 21, imao je i 14 asistencija i skok mu je nedostajao za novi triple-double. Wade je u timu Bullsa ubacio 22 poena.

Minnesota je sa 101:92 bila bolja od Dallasa uz 34 poena mladog Townsa, koji je tome dodao i 11 skokova. Na drugoj strani Barnes je ubacio 30 poena, Nowitzki 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi