Ni triple-double Westbrooka nije dovoljan za trijumf OKC
Foto: EPA

Houston ostvario drugu pobjedu

Ni triple-double Westbrooka nije dovoljan za trijumf OKC

D. Rakanović

Houston Rocketsi poveli su sa 2:0 u seriji nakon što su savladali nakon preokreta Oklahomu sa 115:111.

Houston je utakmicu riješio u posljednjem periodu kada su serijom od deset vezanih poena otišli na +10 na dvije minute prije kraja. Imala je Oklahoma šansu da se vrati u utakmicu, ali je Westbrook promašio nekoliko šuteva za tri poena. 

Oklahoma je bolje otvorila utakmicu i već nakon prvog perioda imala devet poena prednost (35:26). Houston uspijeva do poluvremena da smanji zaostatak na šest poena (62:68). Imala je Oklahoma tokom trećeg perioda 12 poena prednosti, ali je u posljednje tri minute Houston iskoristio mali odmor Westbrooka i smanjio zaostatak na samo tri poena (86:89).  Houston je prvi put poveo na ovoj utakmici trojkom Erica Gordona za 96:94 na osam minuta prije kraja. Oklahoma nikako uspijevala da nađe svoj ritam, a i Westbrook je ostao bez snage, pa je Houston na dvije minute prije kraja napravio seriju od deset vezanih poena za 114:104. Ipak, imala je Oklahoma šansu da se vrati u utakmicu, ali Westbrook nije pogađao šuteve za tri poena. 

Ni triple-double Westbrooka nije bio dovoljan da Oklahoma ostvari pobjedu. On je utakmicu završio sa 51 poenom, uz deset skokova,13 asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu. 

Russel međutim, nije imao veliku podršku u saigračima, jer je Andre Roberson sa 12 poena bio drugi strijelac ekipe. Doug McDermott i Victor Oladipo dodali su po 11 poena.

Houston je do pobjede predvodio James Harden sa 35 poena, uz osam asistencija i četiri skoka. Eric Gordon je ubacio 22, a Lou Williams 21 poen. Patrick Beverley je dodao 15 poena.

Houston je poveo sa 2:0, a serija se sada seli u Oklahomu gdje će se 22. aprila u 3:30 sati po srednjeevropskom vremenu odigrati treći duel.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi