Nick Calathes suspendovan 20 utakmica

Velika kazna za playmakera Memphisa

Nick Calathes suspendovan 20 utakmica

Bek Memphis Grizzliesa Nick Calathes suspendovan je od strane vodstva NBA lige na 20 utakmica neigranja zbog pozitivnog doping nalaza.

Grčki reprezentativac je bio pozitivan na tamoksifen čija je svrha smanjivanje estrogena u krvi.

Calathesova suspenzija kreće od danas, a ako ponovi isti prekraš dobit će kaznu od 45 utakmica, dok bi treći prekršaj značio trajnu zabrana igranja u NBA ligi.

Nick Calathes je ove sezone bio rezervni playmaker Memphisa, a imao je 4,9 poena, 2,9 asistencija što je za debitantsku NBA sezonu sasvim solidna statistika.

Mike Conley je startni playmaker Grizzliesa, dok će sada umjesto Calathesa poziciju rezervnog preuzeti Slovenac Beno Udrih koji je ove sezone za Grizzliese odigrao svega 55 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.