"Nije vrijeme za slavlje i euforiju"

Košarkaš Zvezde Ognjen Kuzmić

"Nije vrijeme za slavlje i euforiju"

Ognjen Kuzmić je blistavim izdanjima u dresu Zvezde zadivio košarkašku javnost.

Njegova Zvezda je utjerala strah u kosti mnogim evropskim velikanima, ostvarila je sedam vezanih pobjeda u Euroligi, a veliki doprinos fantastičnoj seriji crveno-bijelih dao je i 26-godišnji Dobojlija.

U posljednjih pet mečeva prosječno je bilježio 11.6 poena i osam skokova i sa razlogom je proglašen za najkorisnijeg igrača Eurolige za mjesec januar.

"Košarka je timski sport i niko ne može sam da igra, moje partije su produkt odlične timske igre, hemije i komunikacije. Sve to mi omogućava da budem na visokom niovu. Imao sam odlične sezone i ranije, ali ne na ovakvom nivou takmičenja, i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Definitivno igram sezonu karijere", rekao je Kuzmić i potom se osvrnuo na nevjerovatnu seriju pobjeda.

"Nisam očekivao da će biti baš tako, januar je bio nevjerovatan. Teško mi je da povjerujem, mislim da je izlišno reći da smo prezadovoljni. Nije lako ostati pribran, ali smo u jakom ritmu utakmica i o svakoj narednoj razmišljamo. Nemamo razloga za slavlje, ništa nismo osvojili i moramo da ostanemo fokusirani. Ipak, svjesni smo šta smo uradili", dodao je Kuzmić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crvena zvezda zauzima petu poziciju na tabeli Eurolige (12-8), a u narednom kolu dočekaće ekipu Anadolu Efesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi