Nikola Jokić odigrao najbolju utakmicu u životu

Career-high centra Nuggetsa

Nikola Jokić odigrao najbolju utakmicu u životu

Srbijanski centar Nikola Jokić pružio je partiju života u susretu Denvera i Brooklyna, u kojem su njegovi Nuggetsi slavili rezultatom 112:104.

Jokić je za 31 minutu na parketu postigao 41 poen, uz šut iz igre 16/25 i 4/9 za tri poena, imao je 12 skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i dvije blokade. Meč je završio tri minute ranije od ostalih zbog šest ličnih grešaka, a s terena je ispraćen velikim ovacijama sa tribina.

Koliko je Jokićeva partija bila impresivna najbolje se ogleda u statističkom podatku da je sam imao jedan poen više od kompletne prve petorke Brooklyna, koja je kombinovano postigla 40 poena.

Jokićev dosadašnji career-high bio protiv Los Angeles Lakersa u februaru ove godine, kada je mladi srbijanski centar za 37 minuta postigao 40 poena.

Za Denver je ovo bila šesta pobjeda u sezoni u 11 utakmica, dok je Brooklyn upisao sedmi poraz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi