Nikola Peković pauzira tri utakmice

Problemi sa zglobom

Nikola Peković pauzira tri utakmice

Košarkaš Minnesota Timberwolvesa, crnogorski centar Nikola Peković, propustit će najmanje tri utakmice u NBA ligi zbog istegnuća desnog zgloba.

Reprezentativac Crne Gore će pauzirati najmanje tri meča, protiv Knicksa, Spursa i Kingsa, a svi će se igrati pred domaćom publikom.

Peković se povrijedio prošle sedmice tokom utakmice protiv Dallas Mavericksa. Crnogorac je u dosadašnjem dijelu sezone bilježio prosjek od 11,9 poena uz 8,1 skokova. 

U posljednje dvije sezone Peković ima dosta zzdravstvenih problema, koji niisu toliko ozbiljni, ali je u više navrata odsustvovao zbog povreda stopala i članka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.