Nikolić: Nadam se da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa

Novi trener KK Partizan

Nikolić: Nadam se da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa

D. Rakanović

Iako je prije nekoliko sedmica najavljen kao novi trener Partizana, Miroslav Nikolić tek je danas potpisao je ugovor sa Partizana. 

On je potpisao trogodišnji ugovor i tako će se nakon 19 godina vratiti u redove crno-bijelih. 

"Danas smo tek stavili potpis na trogodišnji ugovor, mislim da ćemo imati dobru saradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera. Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz 1996. i 1997. godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negdje gdje je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti nekoliko mladih igrača koji će potpisati ugovore na tri, četiri godine i da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa u zemlji kao nekad što smo bili", rekao je Nikolić za klupski sajt.

"Želja nam je da kroz sezonu-dvije stvorimo dva-tri reprezentativca Srbije i da rastemo. Takav koncept zahteva da strpljenje svih, i nas u klubu i navijača", zaključio je Nikolić. 

Prije povratka u redove Partizana, Nikolić je radio u KK Dinamik. U karijeri je sjedio i na klupi Radničkog iz Kragujevca, Budućnosti iz Podgorice, Vojvodine, Crvene zvezde, Apolona i Avtodora.

Prvo pojačanje Partizana za slijedeću sezonu je bh. reprezentativac Obrad Tomić, koji je potpisao trogodišnji ugovor. Adinu Vrapcu je istekao ugovor sa Partizanom i još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Kenan Karahodžić je prošle sezone sa Partizanom dogovorio dvogodišnju pozajmicu, ali se u španskim medijima pred kraj prošle sezone pojavila informacija da će se Kenan vratiti u Španiju, ali ta vijest još uvijek nije službeno potvrđena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije