Nikos Galis ulazi u 'Kuću slavnih'

Odabrano društvo

Nikos Galis ulazi u 'Kuću slavnih'

Legendarni grčki košarkaš Nikos Galis nalazi se u 'Klasi 2017' koja će biti primljena u 'Kuću slavnih'.

Ceremonija će biti održana 8. septembra u Springfieldu, a pored Galisa u odabranom društvu naće se i sedmostruki učesnik All-Stara Tracy McGrady.

Galis je sa nacionalnim timom 1987. godine osvojio evropsko zlato, a na istom takmičenju ponio je titulu najboljeg strijelca i najkorisnijeg igrača turnira. Dvije godine kasnije na EP se okitio srebrom.

Trinaest godina nosio je dres Arisa (1979-1992), dok je dvije sezone proveo u Panathinaikosu (1992-1994).

Galis je postao tek šesti evropski košarkaš uvršten u 'Kuću slavnih', a da nikada nije zaigrao u NBA ligi. To je ranije pošlo za rukom Krešimiru Ćosiću, Sergeju Bjelovu, Dini Meneghinu, Draženu Dalipagiću i Oscaru Schmidtu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi