"Nisam igrao za reprezentaciju kako bih bolje upoznao tim"

Mirza Teletović o novoj NBA sezoni

"Nisam igrao za reprezentaciju kako bih bolje upoznao tim"

M. Šljivak

Mirza Teletović narednu NBA sezonu će provesti u Phoenix Sunsima.

Nakon tri godine u Brooklyn Netsima, Mirza je potpisao jednogodišnji ugovor sa timom iz Arizone, a novu sezonu će spremno dočekati.

Zbog Phoenixa je odlučio i da propusti reprezentativne obaveze ovog ljeta, te je po prvi put od prvog dana s timom.

"Imao sam uvijek obaveza s reprezentacijom i nisam ovako rano kretao sa radom. Ovog ljeta sam odlučio da ne igram za reprezentaciju kako bih upoznao grad i tim što bolje", rekao je Mirza.

Uz Mirzu pod košem će Sunsi u novoj sezoni imati i sjajnog centra Tysona Chandlera. Teletović smatra kako će njegova pick 'n' roll igra otvoriti više prostora za njega i saigrače.

"Tyson je jako dobar igrač. Njegov pick 'n' roll će nam donijeti mnogo prednosti, jer će uvijek neko biti otvoren zahvaljujući njemu", smatra Teletović.

Spreman je i na run 'n' gun košarku, koju preferira trener Sunsa Jeff Hornacek.

"Znam da ću više trčati. U Brooklynu nismo mnogo trčali. To nije bila igra koju je trener tražio, jer smo imali mnogo veterana u ekipi", dodao je Mirza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.