Ništa od Langfordovog nastupa za Tursku

Neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu

Ništa od Langfordovog nastupa za Tursku

Američki košarkaš koji nastupa za Milano, Keith Langford, ipak neće dobiti turski pasoš niti će nastupati za Tursku na Svjetskom prvenstvu.

Langford je imao dogovor sa turskim savezom da će dobiti pasoš i postati reprezentativac, a bilo je samo pitanje vremena kada će Amerikanac doputovati u Istanbul i završiti proceduru. Ipak, došlo je do promjene pravila o strancima u Turskoj, gdje će Langford najvjerovatnije nastupati sljedeće sezone, koji dozvoljava šest domaćih igrača i šest stranaca. Langford će iz tog razloga ostati strani igrač u Turskoj.

Reprezentacija Turske će i dalje nastaviti saradnju sa Emirom Preldžićem koji će i u budućnosti nositi dres ove reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti