Ništa od Nurkića: Boston pojačava Larry Sanders?

Larry Sanders na probnim treninzima u Celticsima

Ništa od Nurkića: Boston pojačava Larry Sanders?

M. Šljivak

Ekipa Boston Celticsa pokušaće angažovati centra u narednom periodu.

Iako su s ovim timom povezivao bh. košarkaš Jusuf Nurkić, čini se kako od potencijalnog trejda Bostona s Denverom neće biti.

Celticsi su odlučili na probne treninge dovesti 28-godišnjeg centra Larryja Sandersa, nekadašnjeg člana Milwaukee Bucksa. Sanders (211cm), prestao je s bavljenjem košarkom prije više od dvije godine zbog privatnih problema, a Bucksi su otkupili njegov ugovor.

Međutim, dvije godine kasnije mogao bi uslijediti veliki povratak. Sanders se zaželio košarke i već je obavio treninge s timom iz Bostona.

"Nedostaje mi košarka, mislim da i ja njoj nedostajem", napisao je na Twitteru Sanders.

Boston međutim neće odmah potpisati ugovor s ovim košarkašem. Obje strane su se dogovorile da prvo vide prvobitno stanje u kojem se nalazi ovaj košarkaš, no Sanders bi bio čovjek koji bi donio dosta čvrstine u reket Celticsa

Larry Sanders je izabran kao 15. pik NBA drafta 2010. godine od Bucksa i u ovom timu je proveo svih pet NBA sezona. Radi se o odličnom defanzivcu koji je na prosjeku od 6,5 poena i 6 skokova po meču u dosadašnjoj karijeri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi