"Nisu se zadovoljili finalom, željni su tog trofeja"
EPA

Saša Dončić u razgovoru za "Večernji list"

"Nisu se zadovoljili finalom, željni su tog trofeja"

E. Ganibegović

Slovenija je na Eurobasketu napravila velike stvari i tako se plasirala u finale, gdje će odmjeriti snage sa Srbijom.

Otac najtalentovanijeg evropskog košarkaša Luke Dončića, Saša smatra da je Slovenija favorit u večerašnjoj utakmici, te da Orlovima ne odgovara brza igra i da je to prednost selekcije Igora Kokoškova.

"Slovenija je favorit u finalu zato što je na turniru igrala najbolju košarku. Igraju mnogo brzo, mislim da to Srbiji ne odgovara. U polufinalu se desila Jovićeva povreda, što znači jedan bitan igrač manje u rotaciji, tako da mislim da i tu Slovenina ima veliku prednost", rekao je Dončić za "Večernje novosti".

On je također naglasio da očekuje najbolji susret u dosadašnjem toku Eurobasketa.

"Mislim da će to biti najbolja utakmica do sada. Biće mnogo navijača iz Srbije i Slovenije. Znam da jedan cijeli kontingent dolazi iz Slovenije. Dakle, amibjent će biti fenomenalan. Jedva čeka mda vidim duel Drafića i Bogdanovića, Marjanovića i Vidmara... Na kraju krajeva, tu je i duel trenera iste generacije Kokoškova i Đorđevića."

Dončić kaže da da bi prednost Srbije mogla da bude činjenica da ne igraju finale prvi put.

"Slovenija do ovog takmičenja nikada nije osvojila medalju, dok Srbija jest, pa je to možda prednost Orlova", rekao je Dončić, nakon čega je dodao:

"Euforije u slovenačkoj ekipi nema. Poslije polufinala se slavilo samo na terenu. U hotelu, slavlja nije bilo. Ekipa nije zadovoljna finalom, jednostavno su željni tog trofeja. Pucaju od samopouzdanja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti