Nizhny u ruskom derbiju osigurao TOP 16, slavi i Žalgiris

Interesantan raspet u grupi A

Nizhny u ruskom derbiju osigurao TOP 16, slavi i Žalgiris

Košarkaši Nizhny Novgoroda su pobjedom protiv Unics Kazana od 78:74 osigurali plasman u TOP 16 dok su razloga za slavlje imali i u Žalgirisu.

Ruski derbi u posljednjem kolu grupne faze Eurolige donio je historijski rezultat za domaći Nizhny koji je pobjedom po prvi put izborio plasman dalje u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je Langford koji je ubacio 24 poena uz 10 skokova, ali je ipak prvo ime susreta Kinsey. Bivši košarkaš Partizana ubacio je 23 poena i uz Thompkinsa je bio najzaslužniji za veliki rezultat svog kluba.

U drugom susretu grupe Žalgiris je u dramatičnoj utakmici minimalno slavio protiv Sassarija rezultatom 80:79 i ta pobjeda mu je obezbijedila treće mjesto na tabeli grupe.

Od takmičenja se na kraju oprostio Unics iako je imao identičan omjer kao trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi grupe A.

Euroliga, grupa A:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Žalgiris - Sassari 80:79

Nizhny - Unics 78:74

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.