Nižni pregazio Efes, Maccabi siguran u Kaunasu

TOP 16 Eurolige

Nižni pregazio Efes, Maccabi siguran u Kaunasu

Košarkaši Nižnija i Maccabija upisali su svoje nove nove pobjede u TOP 16 fazi Eurolige. Ruski tim je kod kuće savladao Efes sa 109:90, dok je Maccabi u Kaunasu bio bolji od Žalgirisa sa 73:66.

Nižni je odigrao furiozno prvo poluvrijeme u kojem je Anadolou Efesu ubacio čak 65 poena, što se u evropskoj košarci zaista rijetko viđa. Ruski tim je znalački uspio očuvati +18 iz prvog poluvremena do kraja utakmice i na kraju trijumfovao rezultatom 109:90. Bila je to druga pobjeda za Nižni u TOP 16 fazi.

Parakhouski iz Nižnija je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena a Thompkins je dodao 21. Bjelica i Krstić su bili najefikasniji igrači iz redova poraženog tima sa 15 odnosno 13 ubačenih poena.

Maccabi je opravdao ulogu favorita u Litvaniji gdje je sa 73:66 porazio domaći Žalgiris. Do pobjede je goste vodio Landesberg sa 20 poena, dok je kod domaćih najbolju partiju pružio Jankaunas koji je ubacio 19 poena i sakupio 13 skokova.

Maccabi je nakon nešto neuvjerljivijih igara u prvoj fazi takmičenja  dodao u brzinu više u TOP 16 fazi i ovo im je bila treća uzastopna pobjeda. Sada se Ponos Izraela nalazi na drugoj poziciji Grupe E iza Real Madrida.

Euroliga, TOP 16

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nižni - Anadolou Efes 109:90

Žalgiris - Maccabi 66:73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije