Njemačka na Schroderov pogon slavila protiv Ukrajine

Eurobasket

Njemačka na Schroderov pogon slavila protiv Ukrajine

D. Rakanović

Reprezentacija Njemačke savladala je Ukrajinu rezultatom 75:63 u utakmici prvog kola grupe B na Evropskom prvenstvu. 

Nijemci su slavili zahvaljujući odličnoj igri dvojca Dennisa Schrodera i Robina Benzinga. 

Ukrajina je odlično otvorila utakmicu,  u napadu su uspijevali da stvore višak i poentiraju, dok su agresivnom odbranom limitirali Nijemce na samo devet poena, pa je nakon deset minuta igre Ukrajina imala sedam poena prednosti (16:9). 

U drugoj četvrtini Nijemci su se razigrali. Schroder je dirigovao igrom i veoma brzo su preokrenuli tok utakmice. Njemačka na poluvrijeme odlaze sa šest poena prednosti (39:33), najviše zahvaljujući odličnim poenterskim dionicama Schrodera i Benzinga. 

Na početku treće četvrtine Nijemci stvaraju dvocifrenu prednost, koju rutinski održavaju do kraja utakmice. Ukrajinci nisu uspjeli ni u posljednjem periodu da značajno smanje prednost, pa je Njemačka slavila prvu pobjedu na Eurobasketu. 

U pobjedničkoj ekipi istakao se Schroder sa 32 poena, uz to je imao sedam asistencija i pet skokova. Pratio ga je Robin Benzing sa 17 poena. 

U selekciji Ukrajine Mishula je postigao 12 poena, dok je Pustovyi dodao 11. 

Njemačka - Ukrajina 75:63 (9:16, 30:17, 19:14, 17:16)

Njemačka: Lo 5, Voigtmann 8, Staiger 2, Tadda 2, Schroeder 32, Akpinar, Barthel 2, Theimann, Heckman, Hartensteinn

Ukrajina: Pustozvonov 5, Kolchenko 5, Lukashov, Otverchenko 8, Lypovyy 2, Kornyenko 2, Bobrov 5 , Zaytsev 4, Kravtsov 3, Pustovyi 11, Koniev 5, Mishula 12

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi