Njemački i francuski klubovi prošli među osam najboljih

Eurochallenge

Njemački i francuski klubovi prošli među osam najboljih

M. Šljivak

Utakmicama u grupama J i L završen je drugi krug takmičenja u EuroChallenge kupu, a iz ovih grupa su prolaz obezbijedile po dvije ekipe iz Njemačke i Francuske.


Grupa J:

Paris je u direktnom duelu u ovoj grupi za prolaz savladao ekipu iz ABA lige mađarski Szolnoki 80:74.

U veoma interesantnoj utakmici Paris je u samoj završnici došao do pobjede i prolaza među osam najboljih klubova u ovom takmičenju. Nekadašnji NBA igrač Sean May je dominirao sa 26 poena u ovom susretu dok je kod domaćeg tima Marton Bader ubacio 13 poena.

Gravelines je slavio gostujuću pobjedu nad izraelskim Hapoelom Holonom 85:79, čime su osvojili prvo mjesto u ovoj grupi. Goste je do pobjede vodio Winston sa 17 peona, a za Holon je Hassel ubacio 21 poen.


Grupa L:

Iz ove grupe dalje idu njemački predstavnici Oldenburg i Bonn.

Oldenburg je u posljednjem kolu savladao belgijski Alstar 82:74, što im je donijelo prvo mjesto u ovoj grupi. Wysocki je predvodio Oldenburg sa 12 poena u ovom susretu, a Tofi je za goste ubacio 15 poena.

Bonn je sa ubjedljivih 86:72 savladao Minsk uz odlične partije Weemsa i Wohlfartha-Bottermanna koji su ubacili po 15 poena u domaćem sastavu. Za goste je Brown ubacio 18 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.