Noć ludila u NBA ligi: Lillard 49, Irving 46, Russell 40

Sjajni nastupi

Noć ludila u NBA ligi: Lillard 49, Irving 46, Russell 40

M. Šljivak

Izuzetni nastupi nekoliko košarkaša viđeni su sinoć u NBA ligi.

Nakon što je Damian Lillard Miamiju ubacio čak 49 poena, sjajan učinak dvojice košarkaša viđen je u Staples Centru, gdje su Cleveland Cavaliersi pobijedili Los Angeles Lakerse 125:120.

Kyrie Irving je bio nezaustavljiv za Lakerse i meč je završio sa 46 poena, dok je na drugoj strani fantastičnu noć imao D'Angelo Russell, koji je ubacio 40 koševa.

Treba svakako istaći i LeBrona Jamesa. LBJ je ovaj meč završio sa 34 poena.

San Antonio Spursi su bez većih problema pobijedili Sacramento Kingse 118:102.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je španski centar Pau Gasol. Iskusni košarkaš je za 20 minuta na parketu ubacio 22 poena, dok su kod Kingsa Cauley-Stein i Hield meč završili sa po 18 poena.

Važnu pobjedu ostvarili su Toronto Raptorsi. On su na svom parketu lagano dobili Indiana Pacerse 116:91 uz 22 poena DeMara DeRozana.

NBA liga:

Toronto - Indiana 116:91

San Antonio - Sacramento 118:102

La Lakers - Cleveland 120:125

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi