Noć McColluma i Lowryja, čudesni Hardaway

NBA liga

Noć McColluma i Lowryja, čudesni Hardaway

M. Šljivak

Pet utakmica NBA lige odigrano je u noći s nedjelje na ponedjeljak, a vrijedi izdvojiti pobjedu Atlanta Hawksa nad San Antonio Spursima.

Hawksi su u zaista sjajnom meču pobijedili Spurse nakon produžetka rezultatom 114:112.

Nekoliko sekundi prije kraja Tim Hardaway pogađa trojku za izjednačenje rezultata na 100:100, da bi potom Kawhi Leonard promašio šut za pobjedu, odnosno lopta je "iscurila" iz obruča.

U dodatnih pet minuta domaći tim se bolje snašao. Na krilima sjajnog Hardawaya su prelomili meč, a Spurse je koštao i očajan skok u posljednjim sekundama.

Ipak, ponovo su imali šansu da odvedu meč u produžetak. Međutim, Leonard je promašio polaganje, pa su Hawksi stigli do pobjede.

Do nje ih je vodio Paul Millsap s 32 poena, ali je junak pobjede Tim Hardaway mlađi, koji je ubacio 29 poena od čega šest trojki.

Kod Spursa je najefikasniji bio LaMarcus Aldridge sa 27 poena.

Najefikasniji u protekloj noći bio je sjajni bek Portlanda CJ McCollum. On je ubacio 43 poena u pobjedi TrailBlazersa na gostovanju u Minnesoti 95:89.

Sjajnu noć imao je i play Toronto Raptorsa Kyle Lowry. Kanadski tim je slavio u Los Angelesu kod Lakersa 123:114, a Lory je meč završio sa 41 poenom. Odličan je bio i DeMar De Rozan s 31 poenom, dok je kod Lakersa DeAngelo Russell ubacio 28 poena.

Indiana je na svom parketu pobijedila Orlando 117:104, dok je Detroit kao gost pobijedio Miami 107:98.

NBA liga:

Atlanta - San Antonio 114:112pp

Indiana - Orlando 117:104

Miami - Detroit 98:107

Minnesota - Portland 89:95

LA Lakers - Toronto 114:123

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi