Noć velikih brojki
Foto: EPA

NBA liga

Noć velikih brojki

M. Šljivak

Fantastična noć je iza nas u NBA ligi...

Odigrane su ukupno četiri utakmice u najjačoj ligi svijeta, a do pobjeda su došle ekipe Chicaga, New Orleansa, Milwaukeeja i Golden Statea.

Derbi večeri između Golden State Warriorsa i Oklahoma City Thundera pripao je domaćim košarkašima rezultatom 114:109.

Iako je raspoloženi dvojac Oklahome Westbrook-Durant kombinovano ubacio 63 poena u ovom susretu, Thunder nije imao rješenja za Stephena Curryja.

Fantastični šuter Warriorsa je vodio svoj tim sa 34 poena u ovom susretu, a timu iz Oaklanda je ovo 22 pobjeda u sezonu.

Zanimljiv meč odigrali su u Toyota Centru u Houstonu domaći Rocketsi i New Orleans Pelicansi. Gosti su na kraju slavili 99:90, te su stigli do 13 pobjede u sezoni.

Nevjerovatan meč je za Pelicanse odigrao Anthony Davis. Ubacio je 30 poena i uhvatio 14 skokova, dok je sa druge strane nedovoljan bio učinak Jamesa Hardena (21 poen) i Dwighta Howarda (17p i 13sk).

Najzanimljivije je pak bilo u Sacramentu gdje su Milwaukee Bucksi savladali domaće Kingse 108:107.

Iako su Kingsi imali prednost većim dijelom susreta, Bucksi poenima Zaze Pachulije sa slobodnih bacanja dolaze do vodstva od 108:107, a DeMarcus Cousins na drugoj strani promašuje šut za pobjedu, te je trijumf otišao u Milwaukee.

Brendon Knight je vodio Buckse do pobjede sa 20 poena, dok je Cousins na drugoj strani ubacio 27...

Chicago Bullsi su u United Centru savladali New York Knickse 103:97 uz utakmicu karijere Jimmyja Butlera.

Knicksi su u Chicagu igrali bez prve zvijezde Carmela Anthonyja, u timu nije bilo ni JR Smitha, ali su pružili jako dobar otpor Bullsima, koji su igrali bez Derricka Rosea.

Međutim, snage za pobjedu nisu imali i Chicago je na kraju upisao 16. pobjedu u sezonu .

Jimmy Butler je za Bullse odigrao partiju karijere. Ubacio je 35 poena, te je dodao sedam asistencija i pet skokova. Na drugoj strani je Tim Hardaway ubacio 23 poena.

NBA, četvrtak:


Chicago - New York 103:97 (Butler 35p / Hardaway 23p)
Houston - New Orleans 90:99 (Harden 21p / Davis 30p)
Sacramento - Milwaukee 107:108 (Cousins 27p / Knight 20p)
Golden State- Oklahoma 114:109 (Curry 34p / Westbrook 30p)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.