North Carolina se pridružila Gonzagi u finalu

Završni turnir NCAA lige

North Carolina se pridružila Gonzagi u finalu

D. Rakanović
Teme:

Košarkaši North Caroline igrat će u finalu završnog turnira NCAA lige, nakon što su noćas u neizvjesnom duelu savladali Oregon sa 77:76.

U finalu će igrati protiv Gonzage kojoj će to biti prvo finale u istoriji. 

Kennedy Meeks je vodio svoju ekipu do trijumfa sa 25 postignutih poena i 14 skokova, a upravo su njegovim ofanzivnim skokom nakon promašenog slobodnog bacanja u zadnjim sekundama utakmice košarkaši North Caroline uspjeli da sačuvaju prednost i stignu do pobjede i plasmana u finale. Osim Meeksa, raspoložen je bio i Justin Jackson koji je ubacio 22 poena. 

U ekipi Oregona Tyler Dorsey je postigao 21 poen, Dylan Ennis je dodao 18, a Jordan Bell je ubilježio double-double sa 13 poena i 16 skokova. 

Ovo će biti drugo uzastopno finale košarkašima North Caroline, a prošle godine su trojkom u posljednjoj sekundi utakmice poraženi od Villanove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi