Nova blamaža Lakersa
Durant je bio odličan, za razliku od Bryanta

NBA Playoff

Nova blamaža Lakersa

Oklahoma je još jednom odigrala odlično protiv Lakersa, Orlando je poveo sa 3-0 protiv Charlottea, Portland je poravnao protiv Phoenixa na 2-2, a Milwaukee je smanjio na 2-1 protiv Atlante.

Iako im niko nije davao velike izglede u duelu sa Lakersima, momčad Oklahoma Thundera je drugi put u dva dana savladala aktuelne prvake sa 110:89 i poravnala seriju na 2-2. Lakersi su imali prednost samo jednom tokom cijelog meča (u 5. minuti prve četvrtine), a onda je Thunder preuzeo vodstvo koje je do samog kraja bilo izraženo dvocifrenom razlikom.

Loša igra Kobe Bryanta u drugoj utakmici natjerala je Phila Jacksona da ga drži na klupi veći dio prve i kompletnu posljednju četvrtinu. Utakmicu je Kobe završio sa 12 poena, Andrew Bynum i Pau Gasol su dali po 13, a Bynum je imao i deset skokova. 12 poena je još dao Lamar Odom. Kevin Durant je kod Thundera bio najbolji sa 22 poena, iako je cijelu posljednju četvrtinu presjedio na klupi, a Russell Westbrook je dodao 18 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

„Većina ljudi nije očekivala da ćemo biti ovdje, a kada smo izborili doigravanje onda su govorili kako ćemo biti pometeni i slične stvari. Mi smo znali šta smo sposobni učiniti, znali smo koliko teško treniramo svaki dan. Sa svim našim atributima mislim da kako tim možemo otići daleko. Mi smo ti koji kotrolišemo vlastitu sudbinu“, rekao je nakon utakmice Kevin Durant.



Orlandu nije smetala naelektrisana atmosfera u prepunoj dvorani u Charlotteu da upiše pobjedu 90:86 i povede sa 3-0 u seriji. Prva utakmica doigravanja u Charlotteu nakon punih osam godina bila je znak da navijači napune dvoranu, ali je rezultat njihovih ljubimaca izostao. Junak večeri bio je sjajni Jameer Nelson koji je preuzeo lidersku ulogu u timu Orlanda.

Zbog problema sa ličnim greškama, Dwight Howard je igrao tek pola utakmice i upisao 13 poena, 8 skokova i 7 blokada. Vince Carter je također bio nešto slabiji (tek 10 poena), pa je ulogu lidera morao preizeti Jameer Nelson koji je ubacio 32 poena. U redovima Bobcatsa je Stephen Jackson bio najefikasniji sa 19 poena, Larry Hughes je dodao 14, a Gerald Wallace i Raymond Felton po 13.



Neočekivano, samo osam dana nakon operacije Brandon Roy se vratio u tim Portlanda i ključnom tricom pred kraj utakmice osigurao pobedu svom timu protiv Phoenixa (96:87) za poravnanje serije na 2-2. Iako je medicinska služba Portlnda procijenila da bi Roy mogao pauzirati oko dvije sedmice, on je u subotu poslao poruku tremeru da je spreman, a ovaj ga je ubacio u tim. Nije pogriješio.

Bek Blazersa je odigrao solidnih 25 minuta i ubacio 10 poena, a LaMarcus Aldridge je odigrao još jednu veliku utakmicu (31 poen i 11 skokova). Andre Miller je upisao 15 poena, 8 asistencija i 6 skokova, a u tim se nakon povrede vratio i Nicolas Batum, koji je upisao 10 poena i 7 skokova. U redovima Sunsa prvo ime je bio Amare Stoudemire sa 26 poena, a Jason Richardson i Steve Nash su dodali po 15 poena.



Nakon dva ubjedljiva poraza u Atlanti, Milwaukee je odigrao sjajnu utakmicu na svom terenu i upisao pobjedu (107:89) za smanjenje serije na 2-1. Bucksi su napravili veliku prednost nakon prve četvrtine (36:19) koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Odigrali su sjajnu odbranu na Joshu Smithu koji je utakmicu završio sa samo 7 poena uz katastrofalan šut iz igre 2/12.

Najzaslužniji za pobjedu Bucksa bio je John Salmons, koji je ubacio 22 poena uz sjajan procenat šuta (9/11 za dva, 1/1 za tri, 3/3 slobodna). Jerry Stackhouse je ubacio 16, Brandon Jennings 13, a Kurt Thomas je dodao 8 poena i 11 skokova. Kod Atlante je na svom nivou bio jedino Joe Johnson sa 22 ubačena poena. Zaza Pachilia je sa klupe dodao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.