Nova bomba iz NBA: Wade ima novi klub!

ESPN objavio informaciju

Nova bomba iz NBA: Wade ima novi klub!

Jedna od najvećih zvijezda NBA lige Dwayne Wade pronašao je novi klub. 

Wade je nedavno otkupio svoj ugovor od Bullsa i postao je slobodan agent što znači da je mogao birati novi klub, a u opciji su bile ekipe San Antonio Spursa, Oklahoma Cityja i Cleveland Cavaliersa. 

Na kraju se nekadašnji košarkaš Miami Heata odlučio za ponovnu saradnju sa LeBronom Jamesom, ali ovog puta u Cavaliersima. Ovu informaciju prenosio je večeras američki ESPN. 

Podsjetimo, Wade trenutno ima 35 godina i dobit će u Cavaliersima minimalni veteranski ugovor (2,3 miliona dolara) te će potpisati ugovor na jednu sezonu. 

On je tokom karijere osvojio tri NBA naslova, a posljednja dva sa LeBronom. 

U prošloj sezoni je odigrao 60 mečeva za Bullse te je bilježio prosječno 18,3 poena po meču te 4,5 skokova i 3,8 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi