Nova odluka LeBrona Jamesa
Foto: EPA

Napušta Cavalierse?

Nova odluka LeBrona Jamesa

M. Šljivak

Najveća zvijezda NBA lige LeBron James narednog ljeta će postati nezaštićeni slobodni igrač.

To znači da će LBJ imati mogućnost da odabere tim u kojem želi nastaviti karijeru, a izvjesno je kako 32-godišnji košarkaš neće ostati član Cleveland Cavaliersa.

Iako će uskoro napuniti 33 godine, LeBron će dobiti još jedan dugogodišnji ugovor, vjerovatno jedan od najvećih ikad, a ponude za njega će vjerovatno pljuštati sa svih strana.

Međutim, najizvjesnija opcija je odlazak u Los Angeles. Najviše šanse za njegov potpis daju se Lakersima, dok i sam LeBron želi da život nastavi u Gradu Anđela i tamo je već kupio luksuznu vilu.

Ipak, sve ponude će narednog ljeta biti saslušane. LBJ će tako po drugi put donijeti odluku o odlasku iz Clevelanda, baš kao i 2010. godine kada je potpisao za Miami Heat.

U Cavse se vratio četiri godine kasnije i uspio je konačno 2016. godine da u ovaj grad donese naslov prvaka NBA lige.

LBJ bi u Lakersima imao zadatak da ih vrati u vrh najjače lige svijeta i da pokuša donijeti prvi naslov prvaka u ovaj grad od 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi