Nova pobjeda Barcelone, Sulejmanovića mučile lične greške

Pet poena bh. košarkaša

Nova pobjeda Barcelone, Sulejmanovića mučile lične greške

M. Šljivak

B tim Barcelone stigao je do nove pobjede u LEB Gold prvenstvu, a ovog puta je katalonski tim u 8. kolu savladao Ourense rezultatom 82:72.

Od samog početka je Barcelona imala prednost. Nije dozvolila protivniku da pogađa otvorene šuteve, dok su na drugoj strani oni koristili svaku priliku da postignu lagane poene.

Na kraju su stigli do pobjede od 10 poena prednosti, a ovo im je ukupno šesti trijumf u sezoni.

Emir Sulejmanović za razliku od proteklih utakmica nije bio raspoložen. Ubacio je pet poena, imao je i četiri skoka za ukupno 20 minuta na parketu. Imao je i problema s ličnim greškama, što je uzrok nešto manje minutaže.

Marc Garcia je predvodio Barcelonu sa 21 poenom, a Nedim Đedović je igrao tek jedan minut u ovom meču.

Na drugoj strani je još jedan bh. igrač Diego Kapelan ubacio 16 poena, a imao je i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.