Nova pobjeda Srbije, sjajna partija Marjanovića

Acropolis kup

Nova pobjeda Srbije, sjajna partija Marjanovića

D. Rakanović

Košarkaši Srbije savladali su Italiju sa 73:65 u prvom kolu Acropolis kupa u sklopu priprema za predstojeći Eurobasket. 

Utakmicu su reprezentativci Srbije prelomili u posljednjem periodu, nakon što je u prva tri perioda bila zanimljiva i neizvjesna utakmica. 

Na početku meča obje ekipe su igrače koš za koš, a Italijani nakon prvog period imaju prednost od dva poena (24:22), u drugom periodu izabranici Aleksandra Đorđevića su preokrenuli i na odmor otišli sa dva poena prednosti (40:38). 

Italijani sjajno otvaraju drugo poluvrijeme i trojkom Datomea dolaze do sedam poena prednosti (49:42), međutim do kraja treće četvrtine Srbija pravi seriju 17:7 i pred odlučujućih deset minuta ulazi sa tri poena prednosti (59:56). 

Srbija odlično otvara posljednji period i stiže do osam poena prednosti (64:56). Nakon minute odmora Messine, selekcija Italije se nije uspjela vratiti u utakmicu, pa je Srbija poenima Lučića imala prednost od devet poena (69:60) na pet minuta do kraja. Italijani su imali još nekoliko prilika da se vrate u utakmicu, ali su promašivali šuteve sa distance, pa su izabranici Aleksandra Đorđevića slavili još jednu pobjedu u pripremnom periodu. 

U reprezentaciji Srbije najefikasniji je bio Boban Marjanović sa 21 poenom i osam skokova, Vladimir Lučić je dodao 12, a Bogdan Bogdanović 10 poena. 

Kod Italijana Bellineli je bio najbolji sa 20 postignutih poena. 

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi