Nova pobjeda Trabzonspora, Stipanović ponovo dobar

Stipanović solidan u pobjedi

Nova pobjeda Trabzonspora, Stipanović ponovo dobar

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su danas u prijateljskom susretu belgijski Spirou Charleroi 85:71, a ponovo je jako dobru partiju za turski tim odigrao bh. centar Andrija Stipanović.

Belgijski tim je igrao jako dobro u prvih 20 minuta utakmice. Nakon prve dionice su imali šest poena prednosti (26:20), da bi se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom, 45:45.

Ipak, Trabzonspor je u nastavku potpuno dominirao. Posebno su uvjerljivi bili u trećoj dionici (24:7), te su bez većih problema priveli susret kraju za konačnih plus 14.

Andrija Stipanović je u ovom susretu ubacio sedam poena, dok je turski tim predvodio Sean Marshall sa 19 poena. Kod Charleroija je Mark Lyons ubacio 22 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.