Nova titula za Real u sezoni iz snova

Kraljevi prvaci Španije

Nova titula za Real u sezoni iz snova

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida prvaci su Španije nakon što su i u trećem susretu finalne serije doigravanja savladali Barcelonu, ovaj put u gostima rezultatom 90:85. 

Real je superiorno stigao do nove titule u ACB ligi. Kraljevski tim je deklasirao Barcelonu na gostovanju i poslije dvije domaće pobjede, stigao i do brejka.

Gosti iz Madrida imali su 48:34 vodstvo na poluvremenu. Katalonci su u drugoj dionici djelovali nemoćno, bezvoljno, ali su onda uzvratili u trećoj dionici.

Naime, treća četvrtina završena je rezultatom 33:17, pa je Barcelona prešla u vodstvo, a onda novi pad za domaći tim u zadnjih 10 minuta. Real uspijeva da ode na dvocifrenu razliku, da zadrži prednost i da proslavi naslov.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Jaycee Carroll je predvodio Real sa 19 poena, dok su po 11 poena ubacili Andreas Nocioni i Sergio Rodriguez. U poraženom timu istakao se Ante Tomić sa čak 29 poena, dok je Alejandro Abrines ubacio 16 poena. 

Za madridski tim ovo je 32. naslov u Španiji, a nešto ranije su uspjeli da osvoje i deveti naslov evropskog prvaka. Kakva sezona za Madriđane…

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.