Nova uloga ili odlazak Jusufa Nurkića?

Nurkić na raskrsnici

Nova uloga ili odlazak Jusufa Nurkića?

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić ispao je iz rotacije Denver Nuggetsa u proteklih nekoliko utakmica.

Prednost na centarskoj poziciji u odnosu na bh. igrača dobio je Nikola Jokić, koji je tu priliku dosta dobro iskoristio.

Međutim, zabrinjavajuća je činjenica da je trener Nuggetsa Mike Malone ostavio Nurkića bez minuta u posljednjih nekoliko utakmica.

Američki mediji pišu o potencijalnom trejdu našeg košarkaša, ali posljednje informacije govore da bi on ipak mogao ostati član Nuggetsa.

Navodno, Malone želi Nurkića isprobati na poziciji krilnog centra.

Spreman je da zbog toga trejduje i Kennetha Farieda, kako bi Nurkić dobio šansu na poziciji "četvorke", pa bismo ponovo pod košem tima iz Colorada mogli vidjeti duo Nurkić-Jokić.

Trener tima iz Colorada je početkom sezone pokušao igrati s Jokićem kao krilnim centrom u početnoj petorci, ali mu se to nije isplatilo, pa sada Malone traži drugo rješenje.

Nurkića će pokušati premjestiti na poziciju četiri za koju se bh. košarkaš već sprema.

Međutim, još uvijek nije isključena i opcija odlaska 22-godišnjeg centra iz Denvera, a najviše interesa za sada pokazuju Boston Celticsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi