Nova velika odluka: LeBron James odabrao novi tim?
Foto: EPA

Seli u Los Angeles

Nova velika odluka: LeBron James odabrao novi tim?

M. Šljivak

NBA zvijezda LeBron James napustiće Cleveland Cavalierse narednog ljeta.

Prema informacijama koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, LBJ je već donio odluku o odlasku iz Clevelanda, a karijeru će nastaviti u redovima Los Angeles Lakersa.

"Mjesecima unazad mediji govore o LeBronovom odlasku. Želim prekinuti sve špekulacije i sa punom sigurnošću mogu reći da će LeBron napustiti Cavalierse i da će postati novi član Los Angeles Lakersa, kojima želi vratiti status velikog tima", napisao je poznati novinar Peter Vecsey.

James će narednog ljeta iskoristiti opciju u ugovoru po kojoj postaje slobodan igrač i zatim će potpisati ugovor s timom iz Los Angelesa.

Ako se to zaista i desi, James će po drugi put u karijeri napustiti Cavse. Prvi put je to učinio 2010. godine kada je otišao u Miami Heat kojem je donio dva naslova prvaka.

Međutim, vratio se u svoj grad četiri godine kasnije, a nakon velike borbe 2016. godine im je konačno donio i NBA prsten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi