Nova žrtva Jusufa Nurkića iz porodice Gasol, mlađi brat Marc

Bosanski zid NBA lige

Nova žrtva Jusufa Nurkića iz porodice Gasol, mlađi brat Marc

Jusuf Nurkić je protekle noći je pružio još jednu sjajnu partiju u dresu svojih Denver Nuggetsa. Košarkaški reprezentativac naše zemlje je upisao double-double učinak u ovome meču, ubacio je 11 poena i zabilježio 10 skokova.

Devet od deset Nurkićevih skokova bili su defanzivi, a pored odličnog skakanja u odbrani mladi bh. centar je upisao i pet blokada.

Jedna od najzanimljivijih scena desila se u samom finišu treće četvrtine kada je Nurkić prvo izblokirao Tayshauna Princea, a nekoliko trenutaka kasnije ista sudbina je zadesila i Marca Gasola.

Nakon što je nedavno pružio odličnu partiju u meču protiv njegovog starije brata, Nurkić je bio sjajan i kontra mlađeg Gasola, kojem se baš nije svidjelo što ga je Nurkić izblokirao pa je želio da se licem u lice obračuna sa našim košarkašem.

Nurkić nije uzmakao pred Gasolom, a saigrači su brzo stali između njih...očito je Gasol imao šta reći Nurkiću. Na kraju se sve završilo sa tehničkim greškama za Nurkića i Gasola, iako je na zvanično stranici NBA lige on pripisana Calathesu. Bez obzira na tehničku koju su mu svirale sudije, saigrači su sa oduševljenjem pozdravili Burkićevu "bananu" za Gasola, a Kenneth Faried i Nate Robinson su nekako bili najsretniji zbog načina na koji je bh. košarkaš zaustavio španskog centra.

Na kraju vrijedi spomenuti da Nurkić utakmicu završio bez ijedne lične greške, što dovoljno govori koliko je ččisto obavljao svoje odbrambene zadatke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti