Nove pobjede Dallasa i New Orleansa

Nove pobjede Dallasa i New Orleansa

A. Beganović

Samo dva susreta odigrana su sinoć na NBA parketima. Dallas je savladao Minnesotu (104:96), dok je New Orleans nakon produžetka bio bolji od Utaha (121:117).

Nowitzki i društvo su sinoćnjom pobjedom nad Minnesotom 11. sezonu uzastopno došli do 50. pobjede u regularnom dijelu sezone. Odlučujuću prednost košarkaši Dallasa sinoć su stekli u posljednjoj četvrtini utakmice, a do pobjede ih je vodio već spomenuti Nowitzki, koji je imao učinak od 30 poena i 11 skokova. Kod poražene momčadi sa 31 poenom i 11 skokova najbolji je bio Randolph.

Utah i New Orleans odigrali su jako zanimljiv susret, a domaća momčad bila je na korak do pobjede, ali Okafor je košem u posljednjim trenucima odveo New Orleans do produžetka u kojem su se na kraju i bolje snašli. Kod pobjedničke momčadi najbolji su bili West sa 29 poena, te Paul sa 24 poena, kojima je pridodao i 12 asistencija, dok je kod Utaha sa 33 poena i 12 skokova najbolji bio Millsap.

NBA liga, četvrtak:
Dallas - Minnesota 104-96 (Nowitzki 30k, 11s Terry 18k; Randolph 31k, 11s)
Utah - New Orleans 117-121, produžetak (Millsap 33k, 12s / West 29k, Paul 24k, 12a)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.