Novi hrvatski selektor odmah povukao radikalan potez

Zahvalio se četvorici najiskusnijih igrača

Novi hrvatski selektor odmah povukao radikalan potez

Novi selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Ivica Skelin povukao je prvi značajan, pa i radikalan potez nakon imenovanja za glavnog trenera selekcije naših zapadnih susjeda.

U intervjuu za Sportske novosti, Skelin je otkrio da sprema remont u reprezentaciji Hrvatske te da se već zahvalio četvorici najiskusnijih košarkaša, na koje u budućnosti neće računati.

"Posljednjih dana razgovarao sam s Rokom Ukićem, Markom Tomasom, Lukom Žorićem i Markom Popovićem te im zahvalio za dosadašnji angažman u reprezentaciji. Kako je ovo početak novog ciklusa, red je bilo da se s iskusnijim igračima popriča na ljudski način, što su oni i shvatili. Na njihova mjesta doći će novi ljudi", poručio je Skelin, koji je na klupi Hrvatske naslijedio Acu Petrovića.

Hrvatska do 12. oktobra treba FIBA-i poslati spisak reprezentativaca za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje otvaraju u novembru protiv Holandije i Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi