Novi napredak Jusufa Nurkića na listi novajlija

Sa petog na treće mjesto

Novi napredak Jusufa Nurkića na listi novajlija

Mladi bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić odlaskom Timofeja Mozgova dobio je više prostora za igru i veću minutažu, pa je sa petog mjesta na kojem je bio prije dvije sedmice napredovao na treće mjesto liste najboljih novajlija u novoj sezoni NBA lige.

Iako je pravi košarkaški div Nurkić vrijedi kao veoma pokretljiva i okretna "petica", ipak skoro svakih 36 minuta napravi 7,3 ličnih grešaka, a portal cbssport.com kaže kako Nurkićev šut sa poludistance u posljednje vrijeme nije bio najbolji.

Ukoliko popravi ove dvije stvari u nastavku sezone bi mogao imati i mnogo bolje brojke, koje bi itekako mogle uticati na njegov brži i bolji razvoj u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Rang lista najboljih novajlija NBA lige:
1. Andrew Wiggins, Timberwolves (prethodno 1.)
2. Elfrid Payton, Magic (4.)
3. Jusuf Nurkić, Nuggets (5.)
4. Nikola Mirotić, Bulls (2.)
5. K.J. McDaniels, 76ers (3.)
6. Nerlens Noel, 76ers (6.)
7. Marcus Smart, Celtics (7.)
8. Langston Galloway, Knicks (17.)
9. Dante Exum, Jazz (10.)
10. Jerami Grant, 76ers (19.)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.